GM та Hyundai хочуть створювати автомобілі разом

10:40, 13 вересня, п'ятниця

Hyundai та General Motors розглядають можливість співпраці задля спільної розробки та виробництва автомобілів та різноманітних технологій. Таким чином автовиробники планують зменшити витрати.

Hyundai та General Motors підписали Меморандум про взаєморозуміння (MoU) для вивчення можливостей співпраці щодо майбутніх автомобілів, удосконалення ланцюга постачання та технологій чистої енергії.

Читайте також: Розсекречено новий китайський бюджетний електрокросовер від General Motors

Угоду, яка не має обов’язкової сили, підписали очільник Hyundai Motor Group Юйсун Чунг і голова та генеральний директор GM Мері Барра. Як передає Carscoops, наступним кроком для обох сторін є обговорення різних можливостей і робота над «обов’язковими угодами», яке розпочнеться вже незабаром.

Відомо, що потенційною сферою співпраці GM та Hyundai є комерційні та пасажирські автомобілі та розробка технології вдосконалення ДВЗ, електромобілів, (зокрема сфери постачання сировини для батарей) та водневих силових агрегатів.

Також цікаво: Гібридні та електричні Hyundai проїжджатимуть 900 км на одному заряді, частина з них - автономно

Об’єднуючи зусилля, General Motors та Hyundai прагнуть «підвищити ефективність та конкурентоспроможність», а також зменшити витрати на дослідження та скоротити час розробки майбутніх продуктів. Очікується, що це партнерство дозволить компаніям пропонувати клієнтам ширший асортимент автомобілів.