Гамбург заборонив в'їзд в центр міста дизельних авто

24 травня 2018

Те, чого так боялись виробники автомобілів, почало збуватися. Німецькі міста почали впроваджувати на практиці заборона на в'їзд для дизельного автотранспорту.

Гамбург вже ввів обмеження для дизельного транспорту. Під заборону потрапили і легкові авто, і вантажівки, якщо їх екологічний стандарт нижче Євро-5. Влада Гамбурга поки закрили проїзд лише по двох вулицях у центрі міста, але всім адже зрозуміло, що це тільки початок.

Читайте також: Сертифікацію на авто треба відмінити: експерт

Зрозуміло, що і оновлення автомобіля на більш високий стандарт - це лише тимчасовий захід. Муніципалітети вже виношують плани про повну заборону в'їзду в міста автомобілів з ДВС.

Німеччина - батьківщина дизельного двигуна, першої ж і завдала удару по своєму винаходу. Технологія економічного ДВС, яка стала основою німецької автопромисловості, більше не влаштовує самих німців. Чи зможуть німецькі автоконцерни знайти їй таку ж ефективну і недорогу заміну? - поки сказати складно. Але у них просто немає іншого виходу. Тепер німецький покупець тричі подумає, перш ніж купить дизельний автомобіль, який через якихось 5-10 років може виявитися зовсім нікому не потрібен через заборону пересування на ньому.

Читайте також: Ілон Маск розповів, коли вийде найдешевша Tesla

Втім вже зараз можна сказати, що заборонені для використання авто мають значно впасти в ціні. Неважко передбачити, що це спричинить активізацію імпорту таких автомобілів в країни що розвиваються. Вірогідність тог, що дизельні авто будуть більш масово ввозитись до України зростає.