Гарячі електрокари Skoda матимуть бейдж eRS

11 липня 2018

За аналогією зі спортивними версіями бензинових моделей, котрі чеська марка позначає індексом RS та vRS

Skoda позначає свої “заряджені” моделі шильдиками RS та vRS, а їхні нащадки з електричними силовими установками отримають індекс eRS.

Цікаво, що бейдж eRS не означатиме збільшення потужності чи ємності батареї: “Мова йде не про продуктивність як таку, а про досвід, спортивних відчуттів при управлінні, зовнішній вигляд, сидіння”, – пояснив виданню Auto Express член ради директорів компанії Ален Фаві.

Читайте також: Недолугі "ё-Мобілі" продають за ціною топової Tesla Model 3


Фото: Концепт 2017 року Skoda Vision E / Skoda

Топ-менеджер також додав, що першою eRS-кою стане серійна версія концепту Vision E. Остаточний варіант електрокара майже не відрізнятиметься від концепту, тож на конвеєрі він змінить, головним чином, лиш назву – якою вона буде, поки невідомо, однак скоріш за все починатиметься на K і закінчуватиметься на Q, як і інші актуальні моделі марки. До 2025 року Skoda готує п'ять електрокарів.

Ален Фаві розповів, що перший електрокар Skoda буде пропонуватись з однією ходовою батареєю, однак її ємності має вистачити з головою. “Якщо у тебе немає запасу ходу в 300 миль (483 км), нічого й думати про вихід на ринок. У нас більше” – зазначив Фаві.

Продажі першого електромобіля Skoda стартують в кінці 2020 року, але у 2019 році має з'явитись електрифікована версія хетчбека Citigo. Першу ж модель з шильдиком еRS ми зможемо побачити не раніше 2021 року.

Також цікаво: Skoda готує до виробництва нову бюджетну модель