Громада Полтави відправила у війська чергову партію пікапів Peugeot Landtrek

09:29, 14 жовтня, понеділок

"Полтавський спротив" завершив минулий тиждень передачею трьом військовим підрозділам п’яти автомобілів типу pick up.

Окрім транспорту, армійцям дісталися три набори інструменту, сім акумуляторів, три акумуляторні ланцюгові пилки, вісім домкратів та один ручний ланцюговий таль.

В транспортному пакеті передано Peugeot Landtrek DC 1.9D 6MT 4WD ALL. Кожен такий автомобіль в межах 1 489 333 грн. Щоправда, про вартість в офіційному повідомленні не йдеться.

Читайте також Пікапи Peugeot Landtrek зенітникам передали прямо на АЗС: чому саме там

З інших джерел відомо (див. відео внизу), що транспортний транш обійшовся громаді майже в 7,5 млн гривень. Машини, як і всю ремонтну атрибутику, придбано за попереднім запитом військових.

Це – новенькі всюдиходи з п’ятимісною кабіною (2+3) та просторим кузовом, що має у довжину 1,63 м, в ширину - 1,6 м, а в глибину - 0,5 м. В моторній ніші там стоїть дизельний двигун на 150 к.с.

Платформа позаду салону спроможна прийняти піддони загальною масою в одну тону чи такої ж ваги пакунки або якусь іншу військову амуніцію, в т.ч. боєприпаси для стрілецької зброї чи мінометів тощо.

При необхідності у кузові можна розмістити турель для великокаліберного кулемета, що доволі часто використовують зенітники для ураження ворожих шахедів.

Читайте також Тест-драйв Peugeot Landtrek: зухвалий новачок

Пікапи такої моделі мають дорожній просвіт 23,5 см. І хоча це удвічі менше, ніж у легендарної повнопривідної військової вантажівки КрАЗ-255, яка має дорожній просвіт 36 см, позашляхові властивості доволі високі.

Повний привід 4х4 з роздатковою коробкою та блокуванням диференціала покращує ходові властивості як по сухому бездоріжжю, так і по осінній багнюці та в зимових переметах.