Hyundai офіційно підтвердила плани виробництва пікапа Santa Cruz

13 травня 2020

Автомобіль повинен з'явитись на ринку США на початку 2021 року.

Через п’ять років, після прем’єри концепта, корейська марка наважилась сказати “так” першому пікапу в своїй історії. Але ринкової прем’єри доведться ще почекати.

Дивіться також: У Голлівуді презентована нова Hyundai Elantra 2021

Шоукар Santa Cruz Crossover Truck Concept від Hyundai був представлений на автосалоні в Детройті у січні 2015 року. Виробник тоді заявив, що це не пікап у традиційному розумінні слова, а “кросовер, який створює новий сегмент”. Цей новий клас виробник називає CUV – compact utility vehicle.

В тому чи іншому вигляді корейський непікап вже не раз помічали на тестах, і в камуфляжі, і замаскованим під звичайний кросовер, однак останній витік інформації показує фото кузова новинки, нібито зняте на заводі Hyundai в Алабамі.

Новинку буду.ть на платформі четвертого покоління кросовера Tucson, хоча за зовнішнім виглядом він буде близьким до Santa Fe. Технічне начиння Santa Cruz – ще одна тема для спекуляцій: американські ЗМІ схиляються до думки, що моторну лінійку новачок розділить з кросовером Genesis GV80. Якщо так, під капотом непікапа буде один з трьох двигунів: бензинові турбомотори 2.5 на 304 к.с. і 3.5 на 380 к.с., а також дизель 3.0 з віддачею у 278 к.с.

Фото: концепт Santa Cruz / Hyundai

Американський офіс Hyundai офіційно оголосив: модель Santa Cruz стане на конвеєр заводу HMMA в Монтгомері, штат Алабама, у 2021 році.

Також цікаво: MG Cyberster: британсько-китайська марка готує електричний родстер