Індійці створили копію Jeep Wrangler та продають її уп'ятеро дешевше

17 серпня 2020

Нове покоління рамного позашляховика Mahindra Thar дуже схоже на легендарний американський Wrangler. Тільки менший за розмірами.

Перше покоління Mahindra Thar, який випускався 10 років, був модифікацією Jeep CJ-5, розробленого на початку 1950-х. Другемпокоління стало схожим на сучасний Jeep Wrangler. Втім, техніка власна.

В основі Thar – нова, більш міцна і безпечна, лонжеронна рама.

Підвіска також оригінальна: спереду: незалежна пружинна підвіска, ззаду – нерозрізний міст. Кліренс версії з 18-дюймовими шинами – 226 міліметрів, глибина броду – 650 міліметрів, а кути в'їзду і з'їзду – 42 і 37 градуси відповідно.
Mahindra Thar буде продаватися з м'яким і жорстким верхом, бічні двері можна зняти, а заднє скло – відкинути.

Також цікаво: Ford Bronco не буде продаватись в Європі.

Чотиримісний салон теж схожий на Wrangler попереднього покоління. Оздоблювальні матеріали практичні, легко миються. Прилади традиційні, аналогові, передбачена мультимедіасистема з 7-дюймовим тачскріном і підтримкою Apple CarPlay, є електросклопідйомники, USB / AUX, клімат-і круїз-контроль.

Лінійка силових агрегатів складається з двох турбомоторів: нового бензинового 150-сильного (320 Нм) об'ємом 2,0 літра і перевіреного 130-сильного (300 Нм) дизеля 2.2. Обидва двигуни поєднуються або з 6-ступінчастою “механікою”, або з “автоматом” Aisin з тим же числом ступенів. Повний привід традиційний: жорстко підключається передня вісь, понижена передача, механічне блокування заднього диференціала.

Основним козирем Mahindra Thar буде ціна: за даними індійських журналістів, позашляховик навряд чи буде коштувати дорожче 1,2 мільйона рупій ($16000), тоді як п'ятидверний Jeep Wrangler в Індії обійдеться в п'ять разів дорожчі. Продажі Mahindra Thar на внутрішньому ринку розпочнуться в жовтні. Також можливий вихід спрощеної версії за 12 тисяч доларів, планується поставляти Thar і на експорт.

Нагадаємо, що новий Jeep Wrangler двічі провалив краш-тест..