Jaguar переходить на стандарт зарядки Tesla

25 вересня 2023

Електромобілі Jaguar отримають доступ до мережі Tesla Supercharging. Компанія оголосила, що її автомобілі наступного покоління включатимуть зарядний роз’єм NACS (у Північній Америці).

Компанія Jaguar оголосила, що підписала угоду з Tesla про отримання доступу до розгалуженої мережі Supercharging Tesla в Сполучених Штатах, Канаді та Мексиці.

Читайте також: Honda і Acura підтримали стандарт зарядки від Tesla

Крім того, компанія офіційно оголосила, що її електричні моделі наступного покоління, які будуть випущені в 2025 році, включатимуть зарядний роз’єм, розроблений Tesla за північноамериканським стандартом зарядки (NACS). Іншими словами, нові моделі зможуть заряджати Supercharge без адаптера.

Не забув Jaguar і про своїх поточних клієнтів, які їздять на Jaguar I-Pace. Планується поставка адаптерів NACS від Tesla для драйверів I-Pace, коли вони будуть доступні. Такі адаптери можуть з’явитися на ринку в 2024 році, тому що цей рік згадували кілька інших виробників, які підписалися на перехід від роз’єму зарядки CCS1 до NACS у Північній Америці.

Jaguar додає, що впровадження NACS буде комплексним, включаючи транспортні засоби, домашні зарядні пристрої та адаптери для старих моделей.

Читайте також: GM запровадить стандарт зарядки Tesla

Компанія також повторює, що в рамках стратегії Reimagine Jaguar Land Rover бренд Jaguar стане повністю електричним брендом. Угода з Tesla є частиною стратегії створення глобальної екосистеми електромобілів.

Як ми розуміємо, це лише питання часу, коли ми почуємо, що бренд Land Rover також використовуватиме роз’єм для зарядки NACS. Важко уявити, що в одній автомобільній групі будуть різні рішення.

Список брендів, які мають намір встановити зарядні пристрої NACS на своїх автомобілях у Північній Америці, починаючи з 2025 року, вже перевищив 10 виробників: Ford, General Motors, Rivian, Volvo Cars, Polestar, Mercedes-Benz, Nissan, Fisker, Honda (з Acura) і Jaguar плюс Tesla (очевидно) і Aptera.

Марк Каміллері, директор служби електрифікації Jaguar, зазначив: «Хоча більшість зарядок відбувається вдома, наші клієнти хочуть мати доступ до швидких, надійних і зручних зарядних пристроїв. Tesla створила мережу зарядних пристроїв по всьому світу, яка забезпечує це, і ми раді працювати з ними, щоб забезпечити доступ для клієнтів Jaguar».