Капіталізація Tesla перевищила вартість дев'яти найбільших автовиробників світу

15 грудня 2020

Сукупна вартість акцій Tesla виявилась більшою ніж ціна дев'яти найбільших автовиробників разом узятих. Але незабаром вартість цінних паперів Tesla може різко знизитись.

Ринкова капіталізація Tesla зросла більш ніж на $500 млрд доларів у 2020 році, і наразі компанія коштує приблизно стільки ж, скільки коштують дев'ять найбільших автомобільних компаній у світі разом.

Читайте також: Tesla призупинить виробництво Model S і Model X

Як повідомляє CNBC, до переліку цих автовиробників увійшли Volkswagen, Toyota, Nissan, Hyundai, GM, Ford, Honda, Fiat Chrysler та Peugeot.

Загалом, Tesla очікує цього року продати щонайменше 500 000 електромобілів у всьому світі, що складає менше ніж 1% від загального обсягу продажів автомобілів. Для порівняння, Cox Automotive прогнозує, що загальний обсяг продажів автомобілів лише в США повинен досягти щонайменше 14,3 млн у 2020 році, у порівнянні з 17 млн або більше за кожен з останніх п’яти років.

Деякі аналітики з Уолл-стріт попереджають, що акції компанії можуть впасти в ціні, як тільки Tesla буде додана до індексу S&P 500 21 грудня 2020 року.

Також цікаво: У наступному році продажі електромобілів можуть зрости на 50%

Нагадаємо: на початку грудня гендиректор Tesla Ілон Маск заявив співробітникам своєї компанії, що їм потрібно сфокусуватися на отриманні прибутку. Інакше, зазначив бізнесмен, акції компанії можуть впасти.

Як повідомлялось, в листопаді президент Toyota Акіо Тойода заявив, що його компанія може відставати від Tesla з точки зору ринкової капіталізації, але той факт, що японський автовиробник зібрав понад 100 млн автомобілів, не слід недооцінювати.