Хлопчик навчився перетворювати модельки на справжні авто: вражаючі фото

28 березня 2021

13-річний хлопчик Ентоні Шмідт не може вчитися у звичайній школі, але Господь наділив його вмінням по-своєму бачити світ. Він фотографує іграшкові машинки так, ніби вони справжні.

Будь-який фотограф пояснить вам, чому важко фотографувати масштабні моделі авто – і швидше за все відмовиться це робити, якщо ви його попрохаєте. Але юний мешканець американського міста Сіетл Ентоні Шмідт (Anthony Schmidt) опанував це мистецтво досконало, хоча і не може пояснити колегам-професіоналам, як він це робить.

Власне, секрету у тому, як відбувається процес, немає – кожна фотосесія є копіткою кількагодинною працею. При тому ще кілька днів може займати підготовчий процес: створення декорацій, доведення моделі авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекціонери раритетів – хто вони

Ентоні – особлива дитина, він – аутист, тобто сприймає світ дуже по-своєму і не дуже легко йде на контакт з оточуючими. Але такі діти часто мають надзвичайні мистецькі здібності, що і підтверджує Ентоні. Створені ним роботи вражають і в композиційному, і в технічному плані – на деяких фото взагалі не можна зрозуміти, що у зйомці брав участь не справжній автомобіль, а його зменшена копія. Та й там, де іграшка вгадується, винна неточність виконання самої модельки, а не помилка автора.

Хто б міг сказати, що старий гараж для заднього плану юний фотомитець зробив з паличок для морозива?

До речі, у своїй творчості Ентоні Шмідт використовує моделі з власної колекції, адже колекціонування масштабних автомобілів є його другим хобі. Найбільше він шанує масштаб 1/24, іноді використовує також більші моделі 1/18.

Цікаво, що Ентоні використовує у своїй творчості не лише штучно створені мінідекорації, а й реальні об’єкти

Хлопчина разом з мамою створили власний сайт та сторінки на FB та Instagram, де публікують світлини юного фотографа та продають книжки, календарі та футболки, створені на основі його робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сьогодні модно колекціонувати: неймовірно унікальні авто