Щоб продати машину дорожче, сфотографуйте її з приватним літаком та білявкою

10 квітня 2020

Результат не гарантований, але може спрацювати. Саме так вчинив продавець Cadillac Coupe DeVille.

Існує багато способів втюхати довірливому покупцю непотріб на колесах за великі гроші. Кузов з облізлою фарбою можна заліпити вініловою плівкою з модним прінтом, з двох розтрощених машин зліпити одну і продавати, як новеньку, скрутити пробіг, врешті-решт.

Дивіться також: У Німеччині продають лімузин Леоніда Брежнєва

У США, за статистикою, щойно виїхавши з автосалону, новенький автомобіль втрачає до 30% своєї вартості. Чим дорожчий автомобіль, тим менші ці початкові втрати. Та для машини будь-якого класу чи віку, при повторному продажі, одним з найважливіших факторів для формування ціни буде пробіг. Це справедливо для будь-якої країни світу. І в кожній продавці використовують свої методи для того, щоб замилити очі покупцеві.

В Україні останнім часом з’явилось чимало фірм, що пропонують послуги детейлінгу – “генерального прибирання” зовні та всередині автомобіля, з застосуванням спеціальної автокосметики та покритям воском, керамікою, нано-захистом тощо. Послуга не з дешевих, навести красу великому позашляховику може коштувати 50 тисяч гривень. Детейлінг-студії запевняють, що спеціальні покриття бережуть фарбу, надають поверхні водо- брудовідштовхуючі властивості, а чистка салону, крім іншого, корисна для здоров’я.

Ось ще один аргумент на користь таких витрат: сяючий кузов та аромат нової шкіри в салоні змусять покупця забути про пробіг машини і компенсувати вартість детейлінгу, професійної фотосесії чи ще якихось передпродажних видатків. Але це не точно. Власник унікального рестомода Cadillac Coupe DeVille 1968 року, якщо продасть машину, підтвердить цю теорію.

У вересні 2019 року він придбав відреставрований та тюнінгований автомобіль на eBay за 44 900 доларів. Машина була створена для тюнінг-шоу SEMA і повністю відновлена з іржавого “корита”. Відреставрований “Куп ДеВіль” мав на одометрі усього 500 миль – 80 км, а його 7,7-літровий V8 працював краще, ніж у 1968-му. Нижче ви можете побачити фото з минулорічного оголошення.

Фото: 1968 Cadillac Coupe DeVille / Сarscoops

За останні вісім місяців цифри на одометрі суттєво змінились, тепер там вже 73 982 миль (119 062 км). Скільки може коштувати цей автомобіль зараз? За цей час і пробіг його вартість мала помітно впасти. Навіть якщо взяти для розрахунку ті 30%, про які йшлося вище, хоч це й не новий автомобіль, продавець може розраховувати на 31,430.

Саме тут і починається “магія”. Витративши пару тисяч доларів на детейлінг і ще трохи на фотосесію в гарній локації, та гонорар красуні-моделі, можна розраховувати на вау-ефект і виставляти цінник у $42 900. Зразок – у галереї нижче.

Фото: той самий 1968 Cadillac Coupe DeVille з новішого оголошення / Сarscoops

Також цікаво: Toyota випустила дуже дівчачий автомобільчик