Як Hummer, тільки електричні: американці анонсували "кубічні" електропозашляховики

28 серпня 2019

Презентація відбудеться 26 вересня.

Американці чекають на електричний пікап та батарейний позашляховик вже протягом двох років. Готові машини були обіцяні "в середині 2019 року", однак компанія трохи затрималась з їх дебютом.

Дивіться також: Новий Toyota Land Cruiser 300 виглядатиме так: версія друга

Стартап Bollinger Motors заявив про себе ще два роки тому, явивши світу примітивний за своїм виглядом позашляховик В1 з алюмінієвим кузовом і електричною силовою установкою. Пізніше проект був розширений і компанію позашляховику склав електричний пікап з таким же дизайном. А замість тридверного кузову для джипа вирішили використовувати п’ятидверний.

Довгий час від фірми не було жодних звісток, аж поки минулого тижня не з’явилось відео, у якому показане збирання машин на виробничій лінії заводу. Разом з тим стало відомо, що презентація обох електрокарів відбудеться 26 вересня. Щоправда, у вигляді передсерійних зразків, які ще потребуватимуть фіналізації.


Фото: Bollinger B2 / Bollinger

Прийом замовлень (без депозитів) компанія Bollinger розпочала вже давно. Однак якою буде фінальна вартість автомобілів, та коли клієнти почнуть їх отримувати й досі невідомо.


Позашляховик Bollinger B1, як і пікап з індексом B2, оснащується силовою установкою з двох електромоторів загальною потужністю у 622 к.с., котрі живляться від літій-іонних батарей ємністю 120 кВт*год. Прогнозований запас ходу на одному заряді – 300 кілометрів.

Також цікаво: Skoda оголосила ціни на Scala в Україні