Компанія Human Horizons почала будівництво розумного міста майбутнього

27 грудня 2019

Експериментальне місто майбутнього зводять у Шанхаї. У ньому будуть високотехнологічні дороги, безпілотні автобуси, покриття 5G-інтернет та багато іншого.

Китайська компанія Human Horizons узялась звести ціле містечко, в якому весь транспорт буде автономним, екологічно чистим і безпечним, а інфраструктура міста – “дружня” до електрокарів та людей.

Також цікаво: Volkswagen створив роботів для зарядки електрокарів

Експериментальний кампус розташований на території Парку високих технологій Чжанцзян у місті Шанхай. У ньому компанія Human Horizons створює та тестує транспортну і комунікаційну інфраструктуру міста майбутнього.

Проект Smart City є частиною стратегічного плану Human Horizons, названого 3 Smart: “розумний автомобіль”, “розумна дорога”, “розумне місто”. У цій триєдності усі частини зв’язані між собою за допомогою високошвидкісного інтернету та технології V2X (vehicle-to-everything, комунікація машин з об'єктами інфраструктури).

Тег video не поддерживается вашим браузером.

Фактично Smart City утворює екосистему для електричних безпілотників, де все пристосовано для них.


Інформацію для центру управління цифровим містом збиратимуть три безпілотних шаттли з лазерними далекомірами, а весь комплекс являє собою першу в світі 5G-систему контролю за автономним трафіком.


У демонстраційних відео від Human Horizons можна побачити кілька концептів, раніше продемонстрвоаних публіці. Найцікавіший з них “електричний кросовер, натхненний суперкарами” – HiPhi 1. Він оснащений більш ніж 500 датчиками і автопілотом третього рівня, а також шістьма обчислювальними платформами і нейронною мережею, що відповідає за обробку та передачу даних. Крім того, у HiPhi 1 аж дев'ять дверцят, причому всі різного типу.

Також у відео можна побачити автономні пасажирські шатли та найбільш ефектний концепт китайської компанії – Human Horizons Concept H.

Також цікаво: Відео: електропікап Rivian виконує танковий розворот на місці