Літаючий автомобіль Terrafugia вже можна замовити

19 жовтня 2018

Перший у світі серійний літаючий автомобіль офіційно вийшов на ринок.

Скоро не лише Джеймс Бонд чи котрийсь з героїв всесвіту Marvel зможуть здіматись у небо на своєму автмообілі, це зможе зробити практично кожен у реальному житті.

Terrafugia оголосила про початок прийому замовлень на літаючий автомобіль Transition, повідомляє Autonews Europe. Здійнятись на ноги компанії допомогла фінансова підтримка від Zhejiang Geely Holding Group (виробник автомобілів Geely).

Також цікаво: Лондонські електро-кеби працюватимуть у Парижі

Terrafugia Transition був вперше показаний ще у 2010 році, однак компанії не вдалось самостійно вийти на ринки, а відкрилась злітна смуга лише після того, як Geely придбала компанію Terrafugia минулого року. Цікаво, що сама компанія Terrafugia є китайською, однак заснована вона була у США. Тепер виробник заявляє, що розпочне поставки автомобілів вже у 2019 році.


Вартість літаючого автомобіля не була названа, однак на момент дебюту десять років тому мобіль оцінювався приблизно у $279 тисяч. Компанія називає Transition “літаком з допуском на автодороги”.


Нагадаємо, у режимі польоту Terrafugia Transition працює на звичайному автомобільному бензині і може літати зі швидкістю до 160 км/год на відстань до 643 км (400 миль).


Для трансформації з літака на автомобіль Transition потрібно менше хвилини. Швидкісні характеристики на дорозі залишаються незрозумілими, однак Terrafugia заявляє, що апарат зможе пересуватись швидкісними шосе.

Також цікаво: Літаючий BlackFly отримав ліцензію на експлуатацію і показав себе в дії (відео)