"Листи щастя" приходять колишнім власникам авто: фото

24 червня 2020

Колишнім власникам проданих авто почали приходити штрафи з камер автоціксації.

Штрафи з дорожніх камер автофіксації порушень правил дорожнього руху почали приходити колишнім власникам проданих автомобілів. Причому мова навіть не про продаж за дорученням, а про раніше проведену операцію купівлі-продажу.

Читайте також: Як виглядає "лист щастя" і що з ним робити

"У 2018 року продали машину, оформлену на мене. Продали за договором купівлі-продажу. Покупець повинен був найближчим часом оформити машину на себе. Минуло 2 роки, і ось вчора мені приходить лист, автофіксації, що ця людина не переоформила, їздить і порушує. Штраф, ясна річ, на мені, і оплачувати його повинна я", – пише користувач в соціальних мережах.

Такі договори купівлі-продажу (без переоформлення на нового власника), як правило, оформляють через нотаріуса. Юристи радять звертатися в поліцію для вирішення проблеми. Для цього, як мінімум, варто зберігати документацію щодо угоди про купівлю-продаж автомобіля.

"З продажами за дорученням все зрозуміло. Але і "нормальний" продаж за договором не вирішує проблеми, як бачимо. Покупець може машину просто не переоформляти (зараз немає поняття "зняття з обліку"). Переоформлення робиться покупцем за укладеним договором купівлі-продажу. Перевірити це і примусити його для продавця важко. Вірніше, перевірити-то можна, а далі що? Механізму примусу – немає. Як мінімум, зберігайте договори купівлі-продажу", – зазначив адвокат Вадим Володарський.

Нагадаємо, що адвокат Вадим Володарський випустив дуже чітку покрокову інструкцію з безкоштовного оскарження “Листів щастя”. Ознайомитись з нею можна за цим посиланням.

Також цікаво: Конституційний суд може відмінити автофіксацію