Марку SsangYong викупить хімічний концерн

29 червня 2022

За порятунок автовиробника візьметься хімічний концерн KG Group.

Компанія SsangYong, яка вже кілька років перебуває на межі закриття, але при цьому продовжує розробляти нові автомобілі, нарешті знайшла рятівника в особі хімічного концерну KG Group.

Читайте також: Корейський виробник електромобілів купив компанію SsangYong зі знижкою

Як повідомляє MarketWatch, суд у Сеулі, який займається справою про банкрутство SsangYong, дозволив консорціуму на чолі з KG Group придбати південнокорейського автовиробника – сума угоди становитиме 699,5 мільйона доларів. Крім хімічного концерну, на покупку автомобільної марки також претендували компанії Kanglim (виробляє спецтранспорт та будівельні крани) та KH Feelux (освітлювальні прилади).

З 2011 року 74,65 відсотка акцій SsangYong належать індійському конгломерату Mahindra & Mahindra, і останні кілька років південнокорейська компанія зазнає фінансових труднощів. На тлі кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, Mahindra взяла курс на скорочення витрат, у тому числі відмовила SsangYong у фінансовій підтримці у розмірі 423 мільйони доларів.

Наприкінці 2020 року, за рішенням Суду у справах про банкрутство, SsangYong перейшла під зовнішнє управління.

До речі нещодавно SsangYong випустив нову модель

Надія на порятунок з'явилася лише восени 2021-го — покупкою марки зацікавився стартап Edison Motors, який випускає електробуси. В останній момент угода зірвалася через те, що покупець не виконав своїх платіжних зобов'язань у строк, і контракт з ним був розірваний.

Що ж до KG Group, то хімічний концерн має намір викупити SsangYond у два етапи, і в рамках першого куплять нові акції, випущені за додатковою емісією на суму 260 мільйонів доларів. Оформлення очікується на початку липня, для нього ще потрібна згода від кредиторів.