Maserati Ghibli Hybrid представлений офіційно з 330-сильним мотором і підтягнутим обличчям

17 липня 2020

Італійці прагнули вивести свій перший гібрид на ринок ще у 2019 році, але вийшла затримка. І хоча мова поки лише про схему м'якого гібрида, початок у справі електрифікації покладено.

Maserati Ghibli на конвеєрі вже більше семи років і італійці обіцяли вивести в світ оновлену модель ще в квітні, однак через коронавірус презентацію довелося відкласти. Молодший седан не лише оновився, а й приміряв статус першого гібрида марки.

Дивіться також: Названі ціни нової Skoda Octavia в Україні

Основою силової установки служить 2-літровий бензиновий турбомотор, в парі з ним працює стартер-генератор з ремінним приводом і електронагнітач e-Booster, під’єднані до 48-вольтової батареї. Сукупна віддача гібридної силової установки складає 330 к.с. і 450 Нм. Це дозволяє седану прискорюватись з місця до 100 км/ год за 5,7 секунди. Максимальна швидкість обмежена 255 км/год.

Maserati запевняє, що мотор не лише працює, а й звучить, як звичний власникам V6. Для цього випускну систему автомобіля спеціально налаштували на особливий тембр.

Зовнішні зміни новинки включають нову радіаторну решітку і задні ліхтарі. Сині акценти на кузові підкреслюють гібридний характер новинки. Усі наступні гібриди марки матимуть такі кольорові елементи.

Фото: Maserati Ghibli Hybrid / Maserati

Оновленому інтер’єру виділили нові матеріали оздоблення, вдосконалену інформаційно-розважальну система зі збільшеним з 8,4 до 10,1 дюйма екраном високої чіткості і нову цифрову панель приладів.

Під час презентації Ghibli Hybrid компанія Maserati також підтвердила, що першими повноцінними електромобілями марки стануть GranTurismo та GranCabrio нового покоління, дебют яких запланований на 2021 рік.

Дивіться також: Toyota оновила Camry та Camry Hybrid