Maserati показала перший мотор власної розробки за останні 20 років

3 липня 2020

Потужний V6 отримав власну назву – Nettuno, тобто "Нептун".

Компанія з Модени представила мотор, котрий замінить двигуни Ferrari в автомобілях Maserati – шестициліндровий V-подібний турбо-агрегат об’ємом 3 літри має віддачу у 630 сил і 730 номів.

Також цікаво: Подивіться, як безпілотний трактор працює в полі: відео

Maserati Nettuno має кращу продуктивність, ніж 3,8-літровийо V8 від Ferrari, що стало предметом особливої гордості інженерів фірми з тризубом. Двигун забезпечили системою змащування з сухим картером, комбінованим уприскуванням і схемою запалювання, запозиченою у болідів F1.

Кожен циліндр забезпечений двома свічками, і одна з них працює в системі “попереднього згоряння” – запалює паливну суміш у передкамері. Така схема забезпечує повніше та ефективніше згорання пального.

Агрегат виявися ще й відносно легким – маса становить менше 220 кіло, завдяки широкому застосуванню алюмінію в його конструкції.

Фото: трилітровий V6 Maserati Nettuno / Maserati

Першою серійною моделлю з Nettuno стане давно обіцяний суперкар Maserati MC20, його дебют призначено на вересень цього року. Пізніше цей же мотор осяде під капотом кожної моделі марки. Зазначається, що максимальну віддачу у 630 к.с. двигун забезпечить лише суперкару, а для решти моделей його потужність буде дефорсована до 550 к.с.

Дивіться також: Mercedes-Benz випустив серіал про "життя" манекенів для краш-тестів