Mercedes-Benz S-Class 2021 отримав інтернет речей Samsung SmartThings

29 жовтня 2020

Інтеграція технології дозволить власникам за допомогою голосових команд керувати цифровими пристроями, встановленими вдома.

Системи “розумного будинку” та цифрові помічники стають все більш популярними, а технології, що керують ними – все більш досконалими та краще інтегрованими. Mercedes-Benz робить крок далі, упровадивши технологію Samsung SmartThings, яка дасть власникам можливість контролювати безліч пристроїв, завдяки новій інформаційно-розважальній системі MBUX для S-класу.

Також цікаво: Tesla випустила бета-версію повноцінного автопілота: що вона вміє показали на відео

Технологія SmartThings служить відкритою структурою для підключених пристроїв (також відома як “Інтернет речей”, Internet of Things, IoT), що дозволяє їм інтегруватися у життя. Це розробка Samsung, однак вона підтримує роботу з пристроями 120 різних виробників.

“SmartThings орієнтована на пришвидшення створення відкритої екосистеми IoT, що базується на її технологіях, і постійно впроваджує інновації, щоб з'єднати всі інтелектуальні пристрої між собою”, – сказав Ральф Еліас, віце-президент IoT та розвитку бізнесу в SmartThings. “Посилення можливостей зв’язку від автомобіля до дому та від дому до автомобіля є наступним логічним кроком у цій подорожі, і ми раді принести SmartThings у середовище, де люди проводять багато свого часу – їхній Mercedes-Benz”.

Оскільки мультимедійний комплекс MBUX розуміє природну мову, взаємодіяти з мережею SmartThings буде надзвичайно просто. Наприклад, користувач можете запитати: “Агов, Мерседес, чи не забув я вимкнути світло вдома?” чи “Агов, Мерседес, чи є хтось вдома?” і високотехнологічний автомобіль радо відповість вам, також голосом.

Mercedes-Benz S-Class 2021 вийде на ринок у першій половині 2021 року, з імовірною початковою ціною для версії V6 у 100+ тисяч доларів.