Мотоцикли BMW отримають активний круїз-контроль

10 липня 2020

Першими серійними мотоциклами з адаптивним круїз-контролем стануть моделі BMW.


Адаптивний круїз-контроль використовується в автомобілях. Вже довгий час-система дозволяє автоматично без участі людини підтримувати задану водієм швидкість і відстань до машини, яка йде попереду. На мотоциклах такої системи серійно ніколи не встановлювалося.

Читайте також: Тест-драйв Suzuki SV650: лабрадор зі світу мотоциклів

Першими серійними мотоциклами з адаптивним круїз-контролем стануть BMW – підрозділ BMW Motorrad спільно з компанією Bosch розробив систему, яка дозволяє витримувати дистанцію і швидкість руху, а також рівень прискорення і уповільнення.

Швидкість руху мотоцикліст встановлює самостійно, а бажану дистанцію вибирає з трьох доступних варіантів відстані до транспортного засобу попереду. Ступінь прискорення і уповільнення також встановлена в двох версіях – комфортна і динамічна.

Мотоциклетний круїз-контроль враховує специфіку руху двоколісної техніки, якою для проходження поворотів необхідно нахилятися щодо дороги. Електроніка, фіксуючи зміну кута між мотоциклом і асфальтом по вертикальній осі, автоматично скидає швидкість до безпечної, щоб гарантувати стабільність мотоцикла і не допустити його падіння.

Як відзначають в BMW, новий адаптивний круїз-контроль не здатний гальмувати перед світлофорами і будь-якими перешкодами на дорозі, тому мотоцикліст повинен в таких ситуаціях брати контроль на себе. Також у людини зберігається повна можливість в будь-який момент втрутитися в процес розгону або гальмування, миттєво деактивувавши електроніку, щоб зреагувати в екстреній ситуації.

Читайте також: Позашляховики та SUV 2020: новинки, які вже можна купити в Україні