Миколаївщина отримала від благодійників "швидкі" та самоскиди

16 жовтня 2023

Два медичні заклади та чотири громади Миколаївщини на днях отримали для своїх автопарків різний за призначенням спеціалізований транспорт.

Карети швидкої медичної допомоги прийшли з Франції. Їх адресно отримали медичні установи Степівської та Веснянської громади. Це – подарунок благодійників фонду Club de Toul з міста Туль.

Як зазначено на сайті цієї організації, техніку спочатку доправили до волонтерської організіції Lions Club of Chisno у Молдові, а вже відтіля до України.

Урочистості з нагоди відправки автомобілів українським медикам у французькому місті Туль перед входом до 800-річного католицького Собору Святого Стефана. Фото: Lions Club de Toul

Читайте також На Миколаївщині їздитимуть броньовані шкільні автобуси

Це поширені у Європі та Франції автомобілі Renault Trafic з дизельним 1,6-літровим двигуном та механічною коробкою передач. Його привабливість в ощадливому в споживанні пального.

Гальма в авто - безпека водія, пасажирів та оточуючих. Асортимент Bosch, одного з провідних світових виробників гальмівних систем, включає більш ніж 10 тисяч виробів, кожний з яких відповідає найсуворішим стандартам якості.

Рекламна інформація

В заміському режимі така карета швидкої медичної допомоги на трасі він витрачає 7,8 літра на100 кілометрів пробыгу, а у змішаному циклі – 8,2 л.

Це вже Миколаївщина, де місцеві медики радо прийняли нові автомобілі. Фото: Миколаївська ОВА

А ось Снігурівська, Першотравнева, Радсадівська та Горохівська громади отримали нові самоскиди. Спецтехніку для забезпечення доброустрій та ефективного господарювання комунальним службам за кошти Embassy of Denmark in Ukraine придбало Управління ООН з обслуговування проєктів UNOPS.

Читайте також В Миколаїв передали один з найпопулярніших у Європі автобусів

Самоскиди на шасі Hanvan G7 SM, що розроблена компанією Xuzhou Construction Machinery Group, більш відомою в Україні під абревіатурою XCMG, належать до універсальних будівельно-комунальних машин. На українському ринку вони активно почали заповнювати нішу, що раніше займали бренди МАЗ та КАМАЗ з Білорусі та Росії.

Ці автівки закупило Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) коштом Embassy of Denmark in Ukraine. Фото: Миколаївська ОВА

Самоскид масою 17,7 тони має 380-сильний дизельний двигун і механічну КПП. Ці автомобілі найпоширеніші в сегменті перевезення сипучих вантажів – піску, щебеню, твердого побутового сміття тощо. Вантажність машини з кузовом коробчастої конфігурації (5800×2300×1500 мм) заднього розвантаження становить 15 тонн.

Придбані автомобілі на минулому тижні вже зареєстровані в регіональному Сервісному центрі й введені у роботу.