Миколаївських дітей возитимуть у школу на новеньких Volkswagen Multivan

13:10, 15 жовтня, вівторок

З-поміж областей та міст України Миколаївщина стала першою володаркою невеличких за розміром і місткістю салонів шкільних мінівенів Volkswagen.

Десять маленьких пасажирських машин для обслуговування на шкільних маршрутах дітей з особливими освітніми потребами прибули в область. Як повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, мікроавтобуси адресно передала для освітніх закладів постраждалого від війни регіону Нижня Саксонія.

Пасажирські Volkswagen Multivan від уряду землі Нижньої Саксонії мають нульовий пробіг, за винятком відстані на перегін. Вони в різній колірній гамі кузова. Шість машин мають білу ліврею, один мікроавтобус темно-сірий та один – вишневий. Ще два мінівени у блакитній фарбі.

Читайте також Volkswagen Multivan T7 продаватиметься дорожче за Mercedes V-Class

П'ятидверний мінівен VW Multivan належить до сьомого покоління модельного ряду, у серійне виробництво його поставили три роки тому. До речі, назва Multivan закріпилася виключно за пасажирською версією, що на легковій платформі MQB.

В машині універсальний салон з різною конфігурацією сидінь, в т.ч. з розрахунку простору (див. фото нижче) для транспортування дітей в інвалідних візках.

Фото: Volkswagen

При цьому конструкція крісел дозволяє вибирати повздовжню відстань між сидіннями. Їх можна рухати назад чи вперед, можна демонтувати праву половину сидінь для зони розміщення інвалідних візків.

В короткому повідомленні керівника області не згадується моторна комплектація, але тут їх не так вже й багато. Multivan сьомого покоління доступний із чотирма силовими установками.

Бензинові двигуни TSI у двох версій – 1,5-літровий на 136 сил або 2-літровий на 204 сили. Дизельний 2-літровий двигун TDI видає 150 сил.

Читайте також Volkswagen Multivan T7 представлений офіційно й одразу з гібридною силовою установкою

Є ще й гібридна версія eHybrid (PHEV): 1,4-літровий 150-сильний TSI на парі з 116-сильним електромотором випускають пікові 218 к. с. 10,4-кіловатна батарея тут забезпечує 46-50 км ходу електрикою.

Усі силові установки укомплектовані DSG: на сім щаблів із "класичним" ДВС, на шість – у гібридній версії.

Фото: Миколаївська ОВА

Автомобіль створено для максимального комфорту водія й пасажирів (див. ілюстративні фото та відео нижче). Водієві у пригоді буде адаптивний круїз-контроль об'єднаний із системою утримання в смузі, система розпізнавання пішоходів і велосипедистів з автоматичним гальмуванням, і активний моніторинг сліпих зон. У списку доступного для мінівена обладнання значаться також камери кругового огляду.

Фото: Volkswagen

Попереду стоїть 10,25-дюймова цифрова панель приладів і 10-дюймовий сенсорний дисплей, між якими розмістився важіль управління коробкою DSG. Майже всі кнопки у Multivan тепер сенсорні (мультимедіа, відкриття дверей, клімат, світло).

Читайте також Які технології готує Volkswagen для своїх майбутніх моделей авто

Усі машини уже розподілено по регіону. Чотири мікроавтобуси отримують навчальні заклади міста Миколаєва. По одному автомобілю буде передано в Новоодеську, Баштанську, Новобузьку, Вознесенську, Південноукраїнську та Первомайську громади.