Названі найкращі гібридні авто 2024 року: перелік плагін- та звичайних гібридів

20:30, 31 серпня, субота

Гібридні автівки мають низку переваг, зокрема поєднують звичну зручність авто з двигуном внутрішнього згорання та привабливу економічність, притаманну електромобілям.

Окрім цього, гібриди також мають комерційний успіх, адже їх показник продажів по всьому світу поступово зростає. Наразі на ринку гібридів існують десятки моделей, тому в цьому рейтингу зібрані найкращі з них.

Читайте також: Як обміняти посвідчення водія: перелік дій

BMW 5 Series

Седан від німецького виробника здатен покрити потреби більшості покупців, адже доступний одразу у двох плагін-гібридних версіях: 530e з чотирициліндровим двигуном й запасом ходу виключно на електриці до 100 км та 550e з шестициліндровим мотором B58, який підійде для любителів активної їзди.

Mercedes-Benz C300e

Водночас модель від Mercedes-Benz підійде для тих, хто шукає підвищений комфорт та великий запас ходу на електриці, який у C300e становить 160 км за циклом WLTP. Силова установка C300e складається з 2,0-літрового бензинового двигуна з турбонаддувом і електродвигуна потужністю 127 к.с.

Загальна потужність становить 308 «конячок» й цього достатньо, аби автомобіль міг досягнути 100 км/год всього за 6,1 секунди. До слова, авто доступне як у кузові седан, так і у версії універсал.

Також цікаво: ТОП-10 нових авто в Україні за перше півріччя 2024: рейтинг

Toyota Corolla

Corolla є представником так званих «самозарядних» гібридів, тому підійде людям, які вважають за краще, щоб їхнє автомобільне життя було простим і яким потрібен економний автомобіль, котрий не доведеться підключати до електромережі. 1,8-літровий гібрид буде регулярно демонструвати витрати на рівні 3,5-4 літри/100 км, що сподобається більшості водіїв.

Toyota C-HR Plug-in Hybrid

C-HR був розроблений, щоб задовольнити зростаючий попит на кросовери. Випущена у 2016 році, ця приваблива модель показала хороші результати продажів у своєму першому поколінні й нещодавно відбувся дебют її другої генерації. Кросовер доступний з 1,8 та 2,0-літровими гібридними силовими агрегатами з «самозарядкою».

Читайте також: Що таке гібридний автомобіль PHEV та як він працює

Volkswagen Golf 1.5 TSI eHybrid

Volkswagen Golf пропонує чудовий запас ходу на електриці до 140 км та потужність у 201 кінську силу, що робить його одним з найкращих плагін-гібридів серед хетчбеків. Попри невеликі розміри, модель пропонує чудовий простір в салоні, відмінну керованість та місткий багажник об’ємом 273 літри.