Нардепи прийняли законопроект про зниження податків на автомобілі

13 липня 2018

Під тиском протестувальників народні депутати 13 липня вирішили розглянути ще на цій сесії законопроект Южаніної про розмитнення "євроблях" та проголосували за нього у першому читанні.

В останній день роботи восьмої сесії восьмого скликання Верховної Ради України нардепи прийняли рішення про розгляд двох законопроектів, які врегулюють проблему "євроблях" в Україні.

Це проекти Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" №8487 та "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" №8488, які були подані та затверджені профільним комітетом з питань податкової та митної політики під керівництвом Ніни Южаніної. За прийняття їх у першому читанні проголосувало 265 та 256 нардепів. В той же час альтетрнативні законопроекти №8487-1 та №8488-1 від “Самопомочі” навіть не були поставлені на голосування.

Дані законопроекти будуть доопрацьовані, а в другому читанні та в цілому будуть розглядатися восени 2018 року.

Рішення було прийнято під тиском кількох тисяч протестувальників, які заблокували урядовий квартал автомобілями на єврономерах.