Названі причини збитковості Tesla

4 травня 2018

Генеральний директор Tesla Ілон Маск в середу, другого травня, під час щоквартального звіту про справи компанії не захотів відповідати на незручні запитання журналістів. Про це передає Bloomberg.

Під час телефонної конференції підприємець проігнорував питання про труднощі з фінансуванням і проблеми з масовим випуском електромобіля Model 3. Він порахував такі питання "нудними, сухими і не крутими". Після спілкування з журналістамаі акції Tesla знизилися на 7,4%.

Читайте також: З броньованої вантажівки на дорогу висипалось 600 тисяч доларів (відео)

Як повідомляв NEWSONE раніше, виробник електромобілів Tesla за підсумками першого кварталу 2018 року зазнав рекордних збитків. За інформацією видання, компанія фіксує фінансові втрати п'ятий квартал поспіль. Відзначено, що отриманий в січні-березні 2018 року збиток у розмірі понад $ 709,5 млн став найбільшим квартальним збитком в історії Tesla.

Читайте також: "Бетмобіль" з українським корінням готовий до продажу

За думкою експертів компанія Ілона Маска досі знаходиться на етапі бурхливого розвитку і змушена інвестувати значні кошти в розробку нових продуктів, збільшення виробничих потужностей та пошук нових рішень. Отже збитковість в такій ситуації є цілком природною. Крім того законодавство США ліберально налаштоване до компаній що розвиваються – збиткові підприємства мають серйозні податкові пільги.