Названо середній вік імпортованих в Україну авто

11 липня 2019

За даними AUTO-Consulting, в першому півріччі 2019 року в Україні спостерігався справжній бум імпорту авто з пробігом. Найбільш масовим поставками стали легалізовані "євробляхи", однак, імпорт авто з Європи і Америки за новими митними ставками також показали небувалий приріст.

Сумарно за перші 6 місяців в Україні завезли і легалізували майже 250 тис. авто з пробігом, що майже в 6 разів більше, ніж за півріччя минулого року. Аналітики AUTO-Consulting проаналізували вікову структуру ввезених авто.

Читайте також: Українського прокурора звільнили з роботи через п’янку за кермом

Зокрема, на частку імпортованих автомобілів віком 9-15 років припадає 40% всіх поставок. Всього ж авто віком 9 та старше років (це і є т.зв. «євробляхи») за перші 6 місяців припало 80% всіх легалізацій.

При цьому, середній вік імпортованих у країну автомобілів склав 13 років. Відзначимо, що середній вік автомобілів в українському автопарку становить 21,5 рік. До слова, середній вік авто, який перепродується на вторинному ринку - 14,5 років.

Зауважимо, що такий значний вік ввезених в Україну авто пов'язаний з масовою легалізацією “євроблях” під час пільгового періоду розмитнення (перші два місяці з початку року). Уже в червні середній вік імпортованого авто склав менше 9 років, а на частку авто молодше 8 років припадає 50% поставок.

Також цікаво: Зеленський пообіцяв вирішити питання з доступним розмитненням авто: відео