Neste розробляє альтернативне пальне для авто

19 червня 2020

Neste створює технології, які дозволять відмовитися від нафти при виробництві пального

Фінська компанія Neste запускає новий дослідницький проект, спрямований на розробку стійких і глобально масштабованих технологій з виробництва транспортного палива, хімікатів і полімерів без використання сирої нафти.

Читайте також: Як обрати якісний газ для автомобіля

Вони будуть засновані на застосуванні відновлюваної сировини. Такої, як відходи лісового та сільського господарства, муніципальні відходи, водорості, пластикові відходи і діоксид вуглецю (CO2).

Комерціалізація таких видів сировини вимагає довгострокових досліджень і розробки нових ланцюжків створення вартості. У цьому питанні Neste отримала підтримку свого проекту від фонду Business Finland. Крім того, вона буде співпрацювати з іншими компаніями, науково-дослідними інститутами та університетами.

«Наша інноваційна діяльність спрямована на оновлення існуючих підприємств і розробку нових сировинних і технологічних рішень для [виробництва] транспортних палив, а також хімікатів і полімерів, - каже Ларс Пітер Ліндфорс, старший віце-президент з інновацій в Neste. - Ми розглядаємо в якості сировини відпрацьований вуглець, що дозволить замінити сиру нафту. Лігноцелюлоза може забезпечити великий запас сировини з сільськогосподарських і лісових відходів і залишків. Муніципальні тверді відходи і пластикові відходи також є перспективними джерелами сировини, які будуть використовуватися в недалекому майбутньому».

Нові рішення мають великий потенціал в глобальному масштабі і можуть значно скоротити використання сирої нафти при виробництві транспортних палив вже до 2040 р, прогнозують в Neste.

Також цікаво: Чи справді білоруське пальне якісне та вигідне для автовласника