Невдалий старт: концепт QX Inspiration не доїхав до подіуму

15 січня 2019

Ефектна поява автомобіля перед журналістами, м'яко кажучи, не вдалась.

Новий концептуальний кросовер Infiniti QX Inspiration зламався, не доїхавши до стенду на автосалоні у Детройті.

Також цікаво: Nissan представила довгохідний LEAF e-Plus

QX Inspiration – вкрай важливий концепт для марки, оскільки він є носієм нової мови дизайну та є провісником тотальної електрифікації Infiniti. Через три-чотири роки він має втілитись у серійний автомобіль. Та його перший вихід у світ вдалим назвати важко. Під час прем’єри у Детройті автомобіль не зміг виїхати на подіум і зупинився у 50 кроках від сцени. Згодом маршалам вдалось вирішити проблему і концепт зайняв своє місце на стенді.

Фото: Infiniti QX Inspiration / Jalopnik, Autoblog, Motor1

QX Inspiration є середньорозмірним кросовером довжиною 4650 мм. Тобто за розмірами машина порівнянна з новим Infiniti QX50. За неофіційними даними блок батарей QX Inspiration має ємність у 115 кіловат-годин. Такий запас електронів дозволяє долати більше 600 км на одному заряді.

Виглядає автомобіль досить ефектно, поєднуючи традиційні для марки плавні лінії з гострими кутами, а масивні “м’язи” з вузькою оптикою. Комбінація вийшла агресивною на вигляд. Доповнюють образ великі 22-дюймові диски.


Технічних характеристик концепту виробник не розкрив. Зазначено лише, що кросовер обладнано парою електромоторів – по одному на кожній осі й електронною системою повного приводу e-AWD. Повідомляється, що потужність силової установки порівняна з продуктивністю бензинового QX50 з двигуном V8.

Також цікаво: Toyota Supra 2020 представлена офіційно: характеристики, фото, ціна