Німеччина придбає для України роботів, які ми нещодавно протестували

30 листопада 2022

Йдеться про роботизовану платформу THeMIS, яка допоможе зберегти життя військовим.

Міністерство оборони Німеччини профінансує постачання Збройним Силам України наземних роботизованих систем THeMIS, повідомляє компанія-виробник цієї системи.

Розробник робототехніки та автономних систем Milrem Robotics, а також німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) підписали контракт на постачання Україні 14 наземних роботизованих систем THeMIS.

Нагадаємо, як ми тестували робот THeMIS

Сім з них будуть призначені для евакуації поранених (їх ЗСУ отримають вже до кінця цього року), а ще сім – у конфігурації для розчищення маршрутів (поставка в 2023 році). Такі терміни пов’язані з необхідністю встановлення корисного навантаження для цієї конфігурації від французького виробника CNIM Systèmes Industriels.

Як відзначили у Milrem Robotics, автоматизація задач евакуації та розчищення маршруту "дозволяє знизити небезпеку і залишити більшу кількість військових у безпечній зоні або ж виконувати важливіші задачі.


Нагадаємо, що ЗСУ вже знайомі з цією зброєю – безпілотна платформа THeMIS була закуплена для ЗСУ у рамках проекту "Журавель", який заснований нардепом Петром Порошенком та волонтерами з формування "Госпітальєри", і новітня зброя вже пройшла випробування.