Nissan тестує повнопривідний електрокросовер

24 жовтня 2019

Мода на кроссовери та електрокари диктує свої вимоги автовиробникам. Nissan створить електрокросовер на базі існуючого хетчбека Leaf.

Компанія Nissan представила електричний прототип, побудований на базі хетчбека Leaf e +. Він оснащений двома електромоторами на обох осях, що діють в новій системі повного приводу Electric All-Wheel-Control. Подібна є у гоночного ліфа Nismo RC. Потужність установки - 227 кВт (309 к.с., 680 Н • м).

Читайте також: МВС відкрило доступ до реєстру свідоцтв про реєстрацію авто

Ліфу відведено роль "мула", але декорованого "в стилі ралі". Зовнішність доповнена глянцевими накладками на бампери, арки і пороги, 17-дюймовими дисками з різновеликими шинами (215/55 R17 спереду, 235/50 R17 ззаду) і "бойовий" розфарбуванням.

"Скоро Nissan запуститить електромобіль, який стане справжнім проривом. Ми розробляємо нові технології електричного приводу і управління шасі, що дозволяють добитися величезного стрибка в контролі прискорення, проходження поворотів і гальмування. Результат буде порівнянний з останніми спорткарами ", - пояснив віце-президент з досліджень Такао Асамі.

Судячи з усього, "проривом" повинен стати кросовер, заснований на концепті Nissan Ariya. Тест-кар трохи менше Арії: довжина - 4480 мм (-120), ширина - 1830 (-90), висота - 1540 (-90), колісна база - 2700 мм. Заявлено, що прототип "готовий витримати найсуворіші дорожні умови".

Усередині поверх штатного восьмидюймового дисплея встановлений великий "телевізор" діагоналлю 12,3 дюйма (як в Арії), на якому в графічному інтерфейсі відображається розподіл тяги між колесами.

Виробник обіцяє "дуже швидке, але надзвичайно плавне прискорення" і механізми управління гальмами на кожному з чотирьох коліс. "Водії зможуть скористатися системою повного приводу практично в будь-яких дорожніх умовах", - стверджує Nissan. Рекуперація енергії гальмування передбачена для обох електромоторів. Це знижує ймовірність закачування і пов'язаного з ним дискомфорту. Терміни впровадження новинки не названі. Серійну Арію японці очікують в 2020 році.

Також цікаво: Водійські права та номери авто будуть віртуальними - уряд підтримав ініціативу