Офіційно представлено наступне покоління Kia Optima

12 листопада 2019

Виробник показав студійні фото корейської версії моделі, відомої під іменем K5, та розкрив деякі технічні подробиці.

Корейський автовиробник показав автомобіль для домашнього ринку – Kia K5. Глобальної версії доведеться зачекати, але основні напрямки змін вже окреслені.

Дивіться також: Як нардепи плюють на правила дорожнього руху: відео

Скоріш за все, Optima матиме мінімальні відмінності з K5. Тим більше, що виробник сам про це говорить “між рядків” прес-релізу:

  • Kia окреслює новий напрямок дизайну своїх моделей з K5;
  • Еволюція фірмової решітки “ніс тигра” з інтегрованою в неї оптикою;
  • Виразний зовнішній вигляд створює сильний образ моделі і виділяє її серед інших на дорозі.

Продажі новинки у Південній Кореї розпочнуться у грудні. Автомобіль усе ще називають седаном, хоча стрімкий профіль викликає бажання зарахувати Kia K5 в клас ліфтбеків, котрий учора поповнився четвертим поколінням Skoda Octavia. Або й до чотиридверних купе – у корейської “Оптими” двері позбавлені віконних рамок. В оздобленні кузову новинки використана велика кількість хрому, на вибір будуть доступні колісні диски від 16 до 19 дюймів.

Фото: нове покоління Kia K5 / Optima / Kia

Зі зміною генерацій Kia Optima збільшилась в габаритах: довжина – 4905 мм (+50 мм), ширина – 1860 мм (+25 мм), колісна база – 2850 мм (+45 мм). Лиш у висоту машина стала трохи меншою – на 20 міліметрів.

Офіційних зображень інтер'єру поки не опубліковано, але є дизайнерський ескіз, який обіцяє мінімалістичну архітектуру з великою кількістю сенсорних панелей і цифровою панеллю приладів. Даних про моторну гаму теж поки немає, однак не виключено, що набір двигунів новинка розділить з Hyundai Sonata.

Також цікаво: Maserati припиняє випуск моделі GranTurismo і показала машину з фінальним серійним номером