Оголошено ціни на електричний кросовер Audi e-tron Quattro

16 березня 2018

Так, можете дзвонити своєму банкіру та повідомити, що скоро вам знадобиться 100 тисяч доларів на новий автомобіль.

За кілька місяців до початку продажів Audi оголосила вартість свого нового електричного кросовера e-tron quattro. У Німеччині прайс відкривається цифрою у 80 000 євро.

Руперт Штадлер, Голова Правління Audi, виступив з промовою на щорічній прес-конференції компанії, повідомивши: “Ціна e-tron була зафіксована на сьогодні: модель буде доступна в Німеччині, починаючи з 80 000 євро”. Керівник компанії також додав, що інша модель – Audi e-tron Sportback, вийде у продаж у 2019 році. До речі, прямими конкурентами моделі на ринку будуть Jaguar I-Pace та Tesla Model X.

Читайте також: Концепт BMW i Vision Dynamics перевтілиться у серійний і4

e-tron quattro за розмірами займає проміжну позицію між Audi Q5 та Audi Q7, котрі коштують від $41000 та $ 49000 відповідно. Тож за технології доведеться серйозно переплатити. Хоча в компанії упевнені у успіху моделі. Вже зараз у Норвегії – одній з країн-лідерів за електрифікації, отримано більше 3000 попередніх замовлень на e-tron, за данними видання Еlectrek.

Німецький автовиробник обіцяє запас ходу у e-tron quattro у 500 км за системою вимірювання NEDC. Тобто за стандартами EPA ця цифра має бути ближчою до 450 км.

Електричний кросовер Audi буде випускатись на заводі у Брюсселі. Перші поставки автомобілів заплановані на кінець поточного року.

Фото: Audi e-tron quattro / Audi та illinois-liver

Також цікаво: Nissan зробить з цього дивного прототипу серійну модель