Opel випустив щось середнє між скутером та легковим авто

26 серпня 2021

Виробник впевнений, що це представник нового класу міської мобільності SUM (Sustainable Urban Mobility).

Німецький Бренд Opel представив новий Opel Rocks-e - представника стійкої міської мобільності – "Sustainable Urban Mobility", або SUM. Компактний міський автомобіль, який насправді є перелицьованим Citroen Ami, поєднує в собі можливість пересування на електротязі з захистом від вітру і дощу. У Німеччині цим автомобілем зможуть управляти молоді люди у віці від 15 років, які отримали посвідчення водія категорії AM1. Новинка довжиною всього 2,41 м з'явилася на світ в рамках програми електрифікації Opel.

Новий Opel Rocks-e – це невеликий, стильний, екологічно чистий автомобіль для двох, якому не потрібно багато місця. Його головна перевага полягає в тому, що при довжині всього 2,41 метра, ширині 1,39 метра (без урахування дзеркал) і вазі 471 кілограм (включаючи тягову батарею) Opel Rocks-e офіційно належить до категорії легких транспортних засобів.

Нова модель Opel має запас ходу до 75 кілометрів за WLTP і обмеження максимальної швидкості до 45 км/год. На своїх 14-дюймових колесах він здатний розвернутися на колі з діаметром всього 7,20 метра, легко справляється з крутими поворотами і встає навіть на найтісніші паркувальні місця.

Також цікаво Citroen Ami служитимуть у французькій армії

Батарея Opel Rocks-e на 5,5 кВт*г повністю заряджається від звичайної побутової розетки за 3,5 години. Необхідний для цього зарядний кабель довжиною три метри входить в комплектацію SUM і при необхідності витягується з дверей пасажира. Для заправки на громадських зарядних станціях Opel пропонує спеціальний адаптер.

Rocks-e відрізняється фірмовим стилістичним елементом бренду Opel Vizor, а також світлодіодними фарами та покажчиками повороту. Двері пасажира, як зазвичай, відкривається вперед, а двері водія – назад. Передні та задні кузовні панелі також ідентичні.

Типові для Opel дизайнерські рішення простежуються і в салоні: сидіння встановлені зі зсувом відносно один одного, що забезпечує пасажиру великий запас вільного простору в ногах, а сидіння водія має широкий діапазон подовжнього регулювання. Запас простору над головою цілком достатній для людей ростом 1,90 метра. Крім того, в ногах у пасажира, попри компактні розміри нового Rocks-e, можна розмістити різні предмети загальним обсягом до 63 літрів. Також є зручний гачок для сумки розміру XXL.

Кокпіт в характерному для сучасної молоді стилі має чіткий і зосереджений на найважливішому дизайн. На дисплеї видно режими руху (Drive, Neutral, Reverse), рівень заряду батареї й запас ходу.

Rocks-e пропонується в трьох виразних варіантах комплектації: Opel Rocks-e, Opel Rocks-e Klub і Opel Rocks-e TeKno.
Новий Opel Rocks-e в Німеччині буде коштувати значно менше компактних автомобілів, а щомісячний платіж за програмою лізингу буде порівнянний з вартістю проїзного на громадський транспорт. Починаючи з осені в Німеччині Rocks-e можна буде замовити онлайн або безпосередньо через мережу дилерських центрів Opel. Вихід моделі на ринки інших країн очікується у 2022 році.