Пес "Патрон" купив мінний тральщик: заробив законно

10:49, 16 жовтня, середа

Вторгованих від продажу марки "Пес Патрон" коштів вистачило на придбання важкого мінного тральщика.

Новеньку машину розмінування вже передано у піротехнічну службу ДСНС України, що працює в зоні гуманітарного розмінування Чернігівщини. Про це йдеться в публікаціях благодійного фонду KSE Foundation, ДСНС України та Укрпошти.

Читайте також Машини для розмінування будуть робити з будівельної техніки

Важкий мінний тральник виконано на базі звичайного будівельного екскаватора. Його переробили на одному з українських підприємств, захистивши броньованими листами елементи стріли, ходової бази та, найголовніше, кабіни зі спеціальним склінням від уламків.

Машина розмінування керується як з кабіни, так і дистанційно. Її оператор може перебувати за 500 метрів від операційної зони. Це – максимальна відстань реагування бортового радіочастотного блоку на команди з поясного пульта управління.

Читайте також Японці переробили екскаватор в машину розмінування: як вона працює

Повідомляється, що піротехніки попередньо перевірили машину в роботі, визнавши її роботу результативною. Вона спроможна очищати до 1 200 кв. м за годину.

Скільки грошей отримано від продажу марки "Пес Патрон" не повідомляється, а ось вартість мінного тральщика вказується – понад 18 млн гривень. Зазначено, що це найбільший донат в історії Укрпошти.

Фото: Укрпошта