Підбірка французських авто, які можна побачити на Олімпійських іграх в Парижі

12:05, 29 липня, понеділок

Літні Олімпійські ігри 2024 проходять в Парижі. Попри спроби обмежити забруднення в центрі міста за допомогою тарифів на затори, Париж досі залишається містом автомобілів.

Саме тому, журналісти Car and Driver склали підбірку цікавих французських автомобілів, які можна буде побачити на вулицях міста наживо, або на кадрах телевізійних трансляцій.

Читайте також: Як підготуватись до подорожі з дітьми: поради

Citroën C4 Cactus

Попри те, що модель зняли з конвеєра у 2021 році, C4 Cactus є досить популярною автівкою на вулицях Парижа. Впізнати модель можна за своєрідними накладками на дверях та бамперах, які захищають їх від ударів та подряпин.

DS9

Седан є був створений, аби на рівні конкурувати з Audi та BMW. Цікаво, що вперше DS з’явився в середині 50-х років, як преміальна модель Citroen. Згодом він був виділений у преміальний суббренд Stellantis.

Також цікаво: Гібриди марки DS автоматично переключатимуться на електрику в екологічних зонах

Renault 5

Нещодавно культовий хетчбек з 70-х отримав нову електричну генерацію. Впізнати новинку можна за його ретро стилем дизайну, однак, навряд чи можна буде побачити автомобіль десь, окрім рекламних банерів, адже виробництво електромобіля почнеться в 2025 році.

Citroën Ami

Електричний Ami насправді не є автомобілем у звичному сенсі цього слова, адже це квадроцикл, який живиться від акумуляторів. Він має запас ходу до 72 км й ціну від 7500 євро. Водночас максимальна швидкість авто становить лише 50 км/год.

Читайте також: ТОП-10 нових авто в Україні за перше півріччя 2024: рейтинг

Alpine A110

Класичний Alpine A110 60-70 років послужив об’єктом натхнення для дизайнерів, що працювали над новим поколінням купе, тому сучасний автомобіль, який представили в 2017 році має характерну зовнішність з розділеною оптикою та стрімким силуетом.