Прикордонники отримали 280-сильні Iveco EuroCargo: що це за вантажівки

15:30, 10 вересня, вівторок

Автопарк Державної прикордонної служби України зріс на 43 вантажівки Iveco EuroCargo та на один фронтальний навантажувач, подаровані благодійниками.

Завдяки старанням компанії "МХП" та Благодійної організації BGV Charity Fund, до прикордонних загонів окрім техніки надійшли комплектуючі до БпЛА, 50 комплектів засобів РЕБ і 46,4 тонни м’ясної продукції. Подарунок обійшовся благодійникам у понад 66 млн гривень.

Як повідомляє на своєму сайті Держприкордонслужба, це буде відчутна підмога підрозділам, які разом з усіма Силами оборони захищають країну на Донецькому, Харківському, Сумському напрямках та водночас тримають безпеку по всій ділянці кордону з Росією та Білоруссю.

Читайте також Які броньовані автомобілі допомагають прикордонникам

Вантажні автомобілі Iveco EuroCargo значно підвищать боєздатність прикордонних підрозділів, в першу чергу тих, які знаходяться на лінії зіткнення з противником. Вони покращать систему логістичного забезпечення, доставку військово-технічного майна безпосередньо до місць несення служби.

Фото: ДПСУ

EuroCargo уже є в автопарках Сил оборони і має схвальні відгуки. Цей середньотоннажний автомобіль в номенклатурній лінійці Iveco займає проміжне місце між легким Daily і важким Stralis.

Серію EuroCargo умовно можна розділити на легку і важку підгрупи. Вони комплектуються новими двигунами Tector 5 робочим об'єм 4.5 л і Tector 7 на 6.7 л потужністю 160 і 190 к.с., відповідно. Щоправда, силова лінійка може бути й іншою: 4,5-літрові Tector 5 І4 мають 160/190/210 к.с., а 6,7-літрові Tector 7 І6 - 220/250/280/320 к.с.

Читайте також Прикордонники отримали 41 вантажівку Mercedes Arocs

До прикордонників надійшли вантажівки у модифікації Iveco EuroСargo 120 E 28 з найпотужнішими дизельними двигунами 280 к.с. Вони мають механічну коробку передач та відповідають екологічному формату Євро-5.

Фото: ДПСУ