Renault показала нову концепцію Emblème

15:34, 4 жовтня, п'ятниця

Французький автовиробник наголошує, що новинка є уособленням майбутнього компанії й має на 90% нижчі витрати CO2 завдяки передовій водневій силовій установці, яка використовується в якості подовжувача запасу ходу. Покажуть модель в рамках Паризького автосалону.

Футуристичний автомобіль є представником сегмента C й має виконання Shooting Brake, тому поєднує в собі риси седана та купе-кросовера. Модель має довжину 4,80 метра та довгу колісну у 2,90 метра. Водночас висота автівки становить лише 1,52 метра завдяки стрімкій лінії даху.

Читайте також: З'явились перші офіційні фото електричного Renault 4

Скульптурна зовнішність автомобіля нагадує стиль моделей Renault кінця 90-х років, хоча відрізняється футуристичними лініями, камерами, що замінюють дзеркала й незвичними ліхтарями у формі деконструйованого логотипа бренду у формі ромба. Дизайн салону залишили в таємниці.

Компанія каже, що плоске днище, камери замість дзеркал, аеродинамічні колісні диски та плавники на капоті, дозволили досягнути коефіцієнту лобового супротиву в 0,25, що сприяє кращій аеродинамічній ефективності. В основу концепції покладена платформа AmpR Medium, яка є еволюцією платформи CMF-EV, що лежить в основі Megane E-Tech і Scenic E-Tech.

Також цікаво: Renault Arkana знімають з виробництва

Автомобіль має вагу в 1750 кг, нікель-марганцево-кобальтову акумуляторну батарею ємністю 40 кВт-год, водневий силовий агрегат та електромотор, що видає 218 кінських сил. Загальний запас ходу автівки становить 1000 км, за умови декількох п'ятихвилинних заправок на водневих станціях.