Рідкісний для ЗСУ пікап Chevrolet Silverado прийшов від волонтерів Іллінойса

09:29, 4 жовтня, п'ятниця

Автопарку 105-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ дістався рідкісний пікап Chevrolet Silverado: в 2024 році такі пікапи в передачах для армійців не зустрічалися.

Техніку придбала й передала благодійна організація Help Heroes Of Ukraine з американського штату Іллінойс. І це вона зробила не вперше.

На початку серпня редакція Авто24 розповідала про цю організацію щодо благодійної лотереї, збору коштів та купівлю для ЗСУ автомобілів HMMWV.

Читайте також Безпілотний пікап для військових представили в Києві

Тепер Help Heroes Of Ukraine передала техніку 105-ї окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ. Рідкісна для нашого армійського автопарку легкова повнопривідна вантажівка Silverad прийшла в незвичному камуфляжному фарбуванні – жовтий колір кузова покрито коричневими плямами.

Скриншот: Авто24

Серед пікапів Chevrolet Silverado досить популярний на ринку США.

Нині на світовому ринку вже четверте покоління Silverado. Якщо врахувати, що пікап випускається з 1998 року, то оновлення відбувалося в середньому через кожні 5-6 років.

Читайте також На шестиколісний пікап для апокаліпсиса знайшовся покупець

Одна з переданих нашим армійцям модель має все ознаки популярної версії Silverado 1500, що комплектується кількома розмірами моторів, починаючи від найслабшого 4,3-літрового V6 на 195 к.с, середнього – 5,3-літрового V8 з 315 к.с. та найпотужнішого 6,2-літрового V8 на 403 к.с.

Скриншот: Авто24

Трансмісії мають автоматичну коробку передач з функцією гальмування. Система автоматично переходить на нижчу ступінь, коли пікап спускаєтеся з пагорба. Це допомагає сповільнювати автомобіль, зменшуючи необхідну кількість гальмівних рухів водієм. Знос гальм також зменшується.

Передана техніка відправляється для виконання завдань на передову, де буде використовуватися на бойових та логістичних операціях, в т.ч. для евакуації поранених.