Rimac представила двомісне автономне таксі для Європи

18:10, 26 червня, середа

Компанія Rimac створила підрозділ під назвою Verne, який займатиметься запуском автономної служби таксі у різних країнах Європи протягом наступних трьох років. Очікується, що двомісний автономний хетчбек Verne, створений компанією з нуля, запропонує пасажирам високий рівень безпеки та комфорту під час поїздок. 

Rimac заявляє, що Verne всередині просторіший за Rolls-Royce й матиме 5 різних положень налаштування сидіння, а замість традиційної панелі приладів він матиме гігантський 43-дюймовий дисплей, який керуватимуться за допомогою сенсорної панелі на центральній консолі.

Читайте також: Суперкар Rimac Nevera встановив рекорд Гіннеса, рухаючись заднім ходом

Autocar повідомляє, що також цей дисплей можна буде використовувати для перегляду фільмів чи відео. Зазначається, що дизайнери Verne хотіли створити інтер’єр електромобіля, який би нагадував пасажирам вітальню.

До того ж електронний додаток, який буде розроблений для виклику поїздки, дозволить пасажирам налаштовувати салон на свій власний смак. Наприклад, заздалегідь налаштувати клімат-контроль чи увімкнути підігрів сидінь в холодну погоду. За словами компанії, навіть запах салону можна визначити заздалегідь.

Також цікаво: Lucid стверджує, що випередив Tesla у технології електромобілів

Безпілотні системи Verne були розроблені з Mobileye, ізраїльським виробником, який належить гіганту з виробництва мікросхем Intel. Відповідне програмне забезпечення для систем автономного водіння використовують Geely та Volkswagen.

За словами генерального директора Verne Марко Пейковича, таксі буде побудовано в столиці Хорватії, Загребі. Перший запуск запланований на 2026 рік. Очікується, що з 2027 року таксі також запрацює у Великій Британії та Німеччині.