Skoda Kodiaq RS готується до дебюту

12 червня 2018

Чеський виробник готується представити «гарячу» модифікацію свого кросовера. Здається, це буде цікава пропозиція для любителів швидких авто за адекватну ціну.

Skoda опублікувала перший тизер майбутнього Kodiaq RS, який в даний час проходить ходові випробування на Нюрбургринзі. Ймовірно, керівництво компанії дало зелене світло на запуск “зарядженого” кросовера.

Читайте також: Ілон Маск розповів, коли вийде найдешевша Tesla

Уже відомо, що публічна прем'єра кросовера Skoda Kodiaq RS запланована на початок жовтня в рамках Паризького автосалону. Тобто, можна розраховувати, що онлайн-дебют новинки відбудеться вже у вересні.

В даний час в продуктовій лінійці Skoda є тільки одна модель RS - Octavia, яку можна купити як з бензиновим, так і з дизельним мотором. У Skoda Kodiaq RS буде тільки дизель, незважаючи на проблеми з двигунами на важкому паливі у Volkswagen Group, до складу якої входить Skoda. Привід, як очікується тільки повний.

Читайте також: Оновлений Porsche Macan 2019 засвітився без камуфляжу

Дволітрова “турбочетверка” TDI серії EA288, імовірно, буде поєднуватися виключно з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, тоді як у Octavia RS в арсеналі є також шестиступінчаста "механіка". Мотор, про який йде мова, оснащено двома турбінами. Він розвиває 240 к.с. потужності при 4 000 об/хв і 500 Нм при 1 750 об/хв. Прискорення до першої сотні у Skoda Kodiaq RS займатиме 6,5 секунди.