Суддя наказав вуличному гонщику продати його BMW 440i або спорткар конфіскують

21 жовтня 2021

Жорсткий вирок для любителя порушувати швидкісний режим на дорозі.

Під час оголошення вироку, суддя Енн Боллахер заявила, що "швидка машина – це не іграшка, а зброя”. Окрім ультиматуму з продажем автомобіля, порушник отримав ще й штраф у 7000 євро.

Також цікаво: Дорожня камера виписала штраф, переплутавши номерний знак авто з написом на одягу

Німеччина з її швидкісними автобанами вважається справжнім раєм для автомобілістів, однак на звичайних дорогах порушення встановленого ліміту швидкості загрожує величезними штрафами.

У невеликому німецькому містечку Людвігсбург, поблизу Штутгарта, 23-річний хлопець у компанії друзів хизувався своїм спорткаром BMW 4-Series, виписуючи кола в заносі на бруківці центральної площі. Поліції це шоу не сподобалось і правоохоронці спробували зупинити порушника, але стрітрейсер почав тікати. Зав'язалася погоня, але незабаром поліція відстала. Офіцери пізніше заявили, що вони “витиснули усі 194 кінських сили з двигуна свого автомобіля, але не змогли наздогнати до порушника”. Крім того, подальше переслідування несло ризик для людей на вулицях.

Водій BMW гнав швидше 100 км/год вузькими міськими вулицями, кілька разів виїжджав на тротуар та перетинав перехрестя на червоне світло.

Зрештою, порушника все ж вдалось затримати силами кількох патрульних екіпажів. Він заявив правоохоронцям, що на нього найшло якесь затьмарення. Він перелякався, побачивши патрульну машину, запанікував та кинувся втікати, але пізніше одумався. У суді чоловік повністю визнав провину та заявив на свій захист, що знаходився у стресовому стані, оскільки через пандемію втратив роботу.

Вирок суду виявився вкрай жорстким. Його було позбавлено водійського посвідчення на пів року, зобов’язано виплатити штраф у 7000 євро та продати свій автомобіль впродовж трьох місяців. В іншому випадку автомобіль буде конфіскований.