"Течики" Volkswagen пішли на фронт і загрозливі північні ділянки кордону

14:31, 16 травня, четвер

Ще 50 вантажних мікроавтобусів Volkswagen Transporter відправлено у загони Державної прикордонної служби України: MK Foundation у черговий раз підсилив транспортний потенціал прикордонних військ.

Загалом за час війни Фонд передав прикордонникам 213 транспортних засобів легкої комерційної групи, дві вантажівки та три карети швидкої допомоги. Машини нестимуть службу як в зоні безпосередніх бойових зіткнень з ворогом, так і у регіонах, відкіля йде відверта загроза.

"Автівки будуть виконувати логістичні задачі, на базі деяких з них будуть облаштовані ремонтні майстерні, і вони всі будуть виконувати завдання, зокрема, і в зоні проведення бойових дій. Ці машини надійні, ремонтопридатні, економічні та добре виконують свої задачі на фронті", — сказав заступник директора департаменту з матеріально-технічного забезпечення Держприкордонслужби Петро Хаврич.

Читайте також Ще кілька Volkswagen Transporter допоможуть захисникам пересуватись на фронті

У підрозділах Сил оборони, у т.ч. прикордонних військах, сегмент транспорту LCV найбільше представлений фургонами Volkswagen Transporter різних версій. За давно заведеною традицією ці машини у захисників отримали шанобливу назву "течики" – похідне від індексу моделі Т4.

І хоча в постачаннях можуть бути версії Т5, Т6 і навіть Т7, вантажні фургони так і лишилися "течиками". Вони можуть йти з різними характеристиками силових агрегатів, починаючи від 110 до 150 і навіть під 200 кінських сил та габаритних розмірів. Скажімо, 2.0 biTDI BMT, 4x4 має 199 к.с./146 кВт.

Читайте також За березень майже сотня Volkswagen Transporter надійшла з Волині у війська

Салони вантажних мікробусів також різні, все залежить від довжини та висоти фургона. Модель з індексом L1H1 має вантажний відсік площею 4,3 кв. м та обсягом 5,5 куб. м. У версії L2H1 ці показники більші – площа 5.0 кв. м та обсяг 6.7 куб. метрів.

Звісно, витрати палива, швидкість прискорення у них також різна, але у будь-якому разі це надійні, витривалі та економічні машини.

Фото: MK Foundation. Відео: ДПС України