Tesla Model S на Автопілоті зіткнулась з поліцейським авто, поки водій дивився кіно

27 серпня 2020

Хоча компанія неодноразово наголошувала на необхідності контролю за дорогою, деякі власники Tesla продовжують вважати функцію Autopilot системою автономного управління. Перед нами чергові наслідки невігластва.

Так, електромобілі Tesla – дуже розумні. Можливо, навіть розумніші за деяких своїх власників, оскільки останні готові довірити своє життя машині, незважаючи на застереження та попередження автовиробника про недосконалість системи напівавтоматичного управління.

Читайте також: Петиція проти ускладнення реєстрації битих авто зі США незабаром набере необхідну кількість голосів

Нещасні випадки за участю “Тесла” на автопілоті привертають чимало уваги ЗМІ, саме з цієї причини: Tesla вводить в оману своїх клієнтів самою лише назвою функції Autopilot, через що деякі з них опиняються у ситуаціях, схожих на ту, що трапилась 26 серпня неподалік міста Нешвілл в Північній Кароліні.

Винуватець аварії їхав на Model S попереднього покоління з запущеною першою версією системи “автопілот”. Згідно з його власними свідченнями, він дивився фільм на своєму телефоні, коли його машина в'їхала прямо в поліцейський автомобіль, що стояв з увімкненими вогнями на узбіччі дороги.

Поліцейський екіпаж зупинився на узбіччі, аби надати допомогу учасникам іншої ДТП. Удар був настільки потужним, що поліцейський автомобіль в’їхав у інший патрульний авто, а той, у свою чергу, збив обох офіцерів на землю.

Під час інциденту ніхто не постраждав, хоча в результаті катастрофи і Tesla, і поліцейський автомобіль було розбиті. Водієві Tesla було пред'явлено кілька звинувачень, у тому числі “порушення закону про переїзд” (у Північній Кароліні існує закон, згідно з яким потрібно зміститись на наступну смугу, якщо інший транспортний засіб робить аварійну зупинку), і перегляд “телебачення”, перебуваючи за кермом.

Дивіться також: Вправний водій 40-тонного самоскида показав ефектний дріфт: відео