Toyota побудує новий завод з виробництва акумуляторів, щоб конкурувати з BYD

09:01, 28 липня, неділя

Компанія планує побудувати завод з виробництва батарей, аби знизити собівартість власних моделей й не відставати від BYD та інших нових китайських виробників електромобілів.

Попри те, що Toyota є одним з небагатьох автовиробників, який робить ставку на гібриди, а не на електромобілі, керівництво компанії розуміє, що їм потрібно конкурувати з китайськими виробниками електромобілів, такими як BYD.

Читайте також: Toyota безкоштовно замінить 100 000 несправних моторів Tundra та Lexus LX

Нещодавно BYD запустив продажі свого третього електромобіля в Японії. Electrek повідомляє, що за даними Японської асоціації імпортерів автомобілів (JAIA), імпорт китайських електромобілів становив майже 10% усіх автомобілів, поставлених до Японії в першій половині 2024 року.

Враховуючи особливості японського ринку, результат в 10% можна назвати надзвичайно гарним, адже в Японії домінують вітчизняні виробники, тоді як більшість імпортних авто — це європейські автомобілі класу «люкс», як-от BMW, Mercedes чи Porsche.

Toyota вважає BYD головною загрозою, адже китайські автомобілі мають привабливішу ціну, тому побудує завод з виробництва батарей для електромобілів на острові Кюсю. Він розташовуватиметься в 40 км від заводу Toyota Miyata, який виготовляє автомобілі Lexus.

Також цікаво: Високі мита спрацювали: BYD побудує в Туреччині завод електромобілів

Новим заводом буде керувати підрозділ Toyota з виробництва акумуляторів Primeearth EV Energy. Автовиробник планує інвестувати 32 мільярди доларів у електромобілі до 2030 року. Значна частина цих коштів піде на розвиток технології акумуляторів. Toyota прагне продавати 3,5 мільйона електромобілів щорічно. Цікаво, що торік було продано лише 104 тисячі одиниць.