Toyota скорочує виробництво електромобілів

12:40, 9 вересня, понеділок

Найбільший у світі виробник автомобілів – Toyota, переглядає свої плани впровадження електромобілів, оскільки їх продажі суттєво падають, адже покупці віддають перевагу гібридним автівкам.

Як передає Drive, у 2026 році Toyota випустить на третину менше електромобілів, ніж було заплановано. Компанія планувала випустити 1,5 мільйона електромобілів, але зараз ця кількість скоротилася на 33% до 1 мільйона одиниць через «уповільнення світового ринку електромобілів».

Читайте також: Toyota вперше покаже повну комерційну лінійку в Європі

Попри це, за прогнозами, цільові показники реалізованих електромобілів Toyota будуть зростати, починаючи з близько 140 000 у 2024 році, до 400 000 у 2025 році.

В кінці 2021 року керівництво компанії виступило з гучною заявою про плани випустити 30 нових електромобілів до кінця десятиліття. Однак, згодом Toyota скорегувала цей план, призупинивши роботу над деякими моделями, щоб перейти до більш ефективних методів виробництва.

Також цікаво: BMW об'єднуються з Toyota задля виробництва водневого авто

Торік було підтверджено, що 10 нових електромобілів дебютує вже до 2026 року. Наразі невідомо чи вплине останнє скорочення виробництва електромобілів на будь-які майбутні плани чи моделі.