Toyota відкликає 100 тисяч позашляховиків Tundra та Lexus LX через ймовірну несправність двигуна

19:30, 5 червня, середа

Як повідомив автовиробник, через дефект, сміття й відкладення у двигуні V35A, що встановлюється на Thundra і Lexus LX, можуть зруйнувати корінні підшипники (вкладиші) колінчастого валу, що призведе до його повного руйнування.

Як повідомляє Autoblog посилаючись на звіт NHTSA, сміття, яке не було належним чином очищене під час виробництва, може потрапити по оливним каналам в корінні підшипники й повністю вивести з ладу двигун.

Читайте також: Toyota випустить спортивну версію Corolla з індексом FX

У звіті Toyota, йдеться, що “у зазначених транспортних засобах тиск на корінні підшипники через конфігурацію двигуна є таким, що в разі налипання уламків, їх робота продовжується при більших навантаженнях, що з часом може призвести до руйнації усього мотора”.

Автовиробник надіслав дилерам повідомлення, що в разі дефекту робота двигуна буде грубою, ймовірна поява стуку та навіть до втрати тяги. Перші повідомлення про дефект з’явились у 2022 році. Тоді інженери компанії почали власне розслідування аж до травня 2024 року.

Також цікаво: Lexus презентував розкішний шестимісний мінівен

Наразі існує вже 824 гарантійні звернення від власників авто з підозрою на дефект. Toyota вже шукає спосіб усунення дефекту й зазначила, що відшкодує власникам, які вже проводили ремонт двигуна, повну його вартість, а також проводитиме безкоштовні роботи для усіх власників, чиї авто потрапили до відкличної кампанії.