У Києві продають репліку Bugatti Chiron: фото

20 жовтня 2021

Вартість підробного "Широна" для власників справжніх гіперкарів має бути сміховинною, адже за такі гроші не купиш навіть один колісний диск оригінального авто.

Новий оригінальний Bugatti Chiron коштує від 3 570 000 євро, це астрономічна сума в гривні – 108 762 146 грн. До того ж, розкішний французький бренд офіційно не представлений у нашій країні, що робить автомобіль ще більш недосяжним. Та якщо справжність – не принципова, приблизно за пів мільйона гривень можна придбати репліку. І вона вже в Україні та навіть зареєстрована.

Також цікаво: Українські тюнери "натягнули" кузов "Запорожця" на Porsche

Щоправда, за документами покупець отримає не Bugatti Chiron, а Hyundai Coupe 2008 року випуску. Таку модель Hyundai, того ж року випуску, в Україні можна купити за 6,5–10 тисяч доларів (170–270 тисяч гривень), але, звісно, без унікального тюнінгу.

Саморобна репліка Bugatti Chiron на базі Hyundai Coupe вперше з'явилась у продажу ще у травні цього року, але досі не знайшла покупця. Менше з тим, з весни цінник на репліку не знизився, а навіть збільшився – з 20 до 22 тисяч доларів.

Обсяг робіт, проведених з Hyundai Coupe для перетворення бюджетного спорткупе на розкішний Bugatti Chiron можна оцінити візуально, як і якість виконання. Власник не став занурюватись у технічні зміни, тому у рух репліку приводить рідний 2-літровий мотор Hyundai, встановлений спереду, замість 8-літрового 1500-сильного W16 з чотирма турбінами, розміщеного в кормі Bugatti Chiron.

До слова, нещодавно один оригінальний Chiron згорів у США і був виставлений на аукціон Copart, де ним зацікавились українські торговці вживаними авто. Машину, хоча й істотно пошкоджену, продають вдесятеро дешевше початкового цінника – усього за 345 тисяч доларів. Не виключено, що гіперкар знайде свого покупця саме в Україні.

Фото: знімки репліки Chiron з оголошення / ТопЖир