У Києві жорстоко побили інспектора з паркування: фото

30 вересня 2021

Сьогодні біля метро "Печерська" на вул. Генерала Алмазова, 14, побили інспектора з паркування.

Автомобіль Skoda Octavia, на думку інспектора з паркування, зупинився з порушенням Правил дорожнього руху. Інспектор почав фотографувати автомобіль, але отримав кілька ударів по обличчю. Йому зламано ніс. Згодом на місце прибула швидка і поліція.

Читайте також: В Києві припинили незаконну роботу Інспекції з паркування та евакуаторів

“Це не перший напад на представників мерії Києва. Інспекторів з паркування лякають і атакують майже кожного дня. Але сьогодні - якось особливо жорстко”, - пише на своїй сторінці у соцмережі Заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Нагадаємо, що Конституційний Суд України розглядає справу щодо конституційності положень частини першої статті 14-2, частини п’ятої статті 279-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з вказаними нормами винним у правопорушенні, яке зафіксовано на камеру, визнається не водій, який його скоїв, а юридичний власник автомобіля.

Читайте також: Діяльність Інспекції з паркування можуть визнати антиконституційною

Конституційний Суд вже більше року розглядає цю справу, а невдоволеність водіїв тим часом зростає. Аби зменшити кількість конфліктних ситуацій київський чиновник вирішив задіяти ще одну силову структуру. “Відтепер, в найгарячіших точках, де спостерігається паркувальна анархія, - поруч з інспекторами буде Муніципальна охорона”, - обіцяє Костянтин Усов.