У злісних порушників правил дорожнього руху знову пропонують відбирати "права"

29 липня 2020

Зараз народні депутати обговорюють ініціативу про позбавлення права керування тих, хто систематично порушує Правила дорожнього руху.

Володимир Караваєв, який раніше захищав інтереси водіїв і навіть видав книгу "100 аргументов против штрафов ГАИ", зараз допомагає нардепам у обговоренні нових ініціатив з приводу штрафів та обмежень для автомобілістів.

Читайте також: Як отримати водійські "права" без черги

За словами Володимира Караваєва, зараз депутати розмірковують над наступною ініціативою: "Якщо протягом року скоєно від 5 до 10 порушень (конкретну кількість поки обговорюється), право управління порушника буде призупинено до моменту здачі теоретичного і практичного іспитів", – пише колишній правозахисник на своїй сторінці у соцмережі.

"Ініціатива з'явилася після запуску автоматичної фіксації порушень, що позначила очевидність повного ігнорування правил деякими водіями, особливо елітних авто. Рекордним стало порушення швидкісного режиму – 60 разів за п'ятдесят днів, без єдиної оплати штрафу", - розповідає Караваєв.

Щоправда лишається актуальнми питання, яке стосується автофіксації. Адже у порушеннях зафіксованих на камеру "за замовчанням" винен власник транспортного засобу, у якого водійських “прав” може і не бути. Кого позбавляти права керування у такому випадку – питання відкрите.

Читайте також: Як отримати права на мотоцикл