Умілець перетворив Porsche на репліку іншого Porsche

21 квітня 2021

Узявши за основу найдоступнішу модель Boxster, британець перетворив її на копію Porsche 911 GT3 RS.

Британець Пол Лукас полюбляє будувати репліки, на його рахунку є копія Ferrari F430 на базі Toyota MR2 Spyder та Porsche 911 GT3, зроблений з Boxster першого покоління. Останнє творіння майстра – репліка Porsche 911 GT3 RS.

Дивіться також: В Україні продають надзвичайно спотворений Mercedes-Benz E-Class: фото, відео

Здавалось би, найпростішим способом отримати Porsche 911 GT3 RS в кузові 991.1, не купуючи його, є модифікація звичайного Porsche 911. Та навіть найдешевший 911 коштує помітно дорожче за Boxster. До того ж, останній в ролі донора дозволяє добряче попрацювати руками, а це саме те, що було потрібно Полу Лукасу.

За основу свого проекту він взяв Boxster 987 другого покоління (2004-2012 роки випуску) і повністю переробив кузов. Практично всі кузовні компоненти були виготовлені в ручну. Обвіс і всі аеродинамічні елементи з ідеальною точністю повторюють 911 GT3 RS. Від Boxster автор залишив тільки рідні двері. А оптику, кермо і передню панель в салоні узяв від оригінального 911 GT3 RS. Крім того, замість м'якого складного даху родстера Boxster, він встановив жорсткий дах.

Потім умілець встановив на спорткар 20-дюймові диски, за якими добре видно збільшені гальма – на передній осі вони вже є, а скоро будуть і на задній. Для зручності в повсякденній експлуатації, Пол оснастив свій Porsche системою короткочасного збільшення дорожнього просвіту на передній осі.

Силова установка повністю перейшла від донора. Це 240-сильний шестициліндровий двигун об'ємом 2,7 літра, що працює в парі з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач. Єдина зміна в моторному відсіку – кришка двигуна в стилі GT3 RS. Пол зазначає, що для нього вигляд автомобіля важливіший за потужність.

Умілець каже, що для нього це просто хобі і своїми творіннями він нікого не хоче ошукати. “Я нікого не збираюся обманювати – завжди чесно кажу, що ці машини не оригінал, а я сам їх побудував. Коли люди це дізнаються, мої автомобілі подобаються їм ще більше”.