Унікальний концепт-кар від Ford згорів у Монтереї

09:21, 20 серпня, вівторок

Футуристичний Ford Ghia Probe I 1979 року, був показаний в якості експоната в рамках тижня автомобілів у Монтереї в Пебл-Біч, однак, після виставки - автомобіль згорів дотла разом з причепом.

Як повідомляє Motor1, компанія Scott Grundfor, якій належав концепт, власному Instagram опублікувала серію фотографій, на яких видно пошкодження. На кадрах помітно, що від авто не лишилось нічого, окрім основної рами.

Читайте також: Представлено розкішний Mercedes-Meybach SL680: скільки він коштує

У дописі представники компанії підтвердили, що унікальний концепт-кар був втрачений, адже не підлягає відновленню. «З глибоким сумом і важким серцем ми втратили наш прототип Ford Ghia Probe I 1979 року в результаті аварії на шосе після того, як ми показали автомобіль на Pebble Beach Concours d'Elegance. Ми — сімейна компанія, і таке відчуття, що сьогодні ми втратили члена нашої родини», — йдеться в заяві Scott Grundfor.

«Нам назавжди пощастило бути частиною історії цього автомобіля, якою б трагічною не була ця подія, і ми привеземо залишки автомобіля додому в Арройо-Гранде, щоб автомобіль міг залишитися поряд із прототипами Ghia/Ford у нашій колекції», — додали представники компанії.

Також цікаво: Броньовиків Roshel на базі Ford F-550 буде більше

Відео з пожежею нещодавно з’явилось в мережі Tik Tok. На щастя, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Ford Probe I від Ghia є одним із кількох концептів Probe, створених з 1979 по 1985 роки, розроблених для демонстрації передових технологій у сфері аеродинаміки.

@exoticsimage 10 Million dollar car cought on fire at car week #carweek ♬ original sound - DreamCars

Концепт-кар не був макетом, адже мав 2,3-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який приводив у рух задні колеса. Всередині концептуальний Probe I мав деталізований інтер’єр, з передовими технологіями 1980-х років. Орієнтовна вартість концепту оцінювалась у 10 мільйонів доларів.